Voortgezet onderwijs

Ons voortgezet onderwijs (VO) is diplomagericht. Leerlingen die overwegen in Nederland te gaan studeren, kunnen het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT) behalen. De onderbouw van ons VO vormt een goede basis om op een later moment (meestal aan het einde van VO4) dit examen af te leggen. Dit certificaat is voldoende voor de toelating tot de meeste studies aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool.

Daarnaast biedt NTC de Prater de mogelijkheid om Nederlands als eindexamenvak voor het International Baccalaureate® (IB) te kiezen. Dit wordt klassikaal aangeboden op het niveau IB Dutch B (SL of HL). De succesvolle afronding van dit vak is ook voldoende voor een aanmelding bij de meeste studies aan een Nederlandse universiteit. Onze school biedt IB Dutch A niet aan, maar we kunnen hiervoor zeker contacten geven van privéleerkrachten.

N.B.: Alleen leerlingen die zich op onze school hebben voorbereid op de verschillende examens kunnen zich via NTC de Prater inschrijven voor het CNaVT-examen dan wel het IB Dutch B-examen.