Evenementen

Naast de reguliere lessen, vieren we uiteraard ook enkele culturele evenementen zoals Sinterklaas en de gezellige Hollandse Koningsdag. Tijdens de 7 cultuurzaterdagen nemen we uitgebreid de tijd om deze Nederlandse en Vlaamse feestjes ook in Wenen te vieren. Daarnaast besteden we tijd aan thema’s als de Kinderboekenweek en Nederlandse en Vlaamse kunst en cultuur. Deze vinden plaats op de locatie American International School.

Iedere zaterdag heeft een ander thema: Introductie, Kinderboekenweek, Sinterklaas, Citotoets, Kunst & Cultuur, Koningsdag, Citotoets. Schooljaar 2016-2017 was een jubileum jaar en daar werd natuurlijk ook extra aandacht aan besteed.

Koningsdag

Koningsdag is ook  onderdeel van het lesprogramma van het NTC. Uiteraard wordt dit Nederlandse feest ook uitbundig in Wenen gevierd, compleet met rommelmarkt, oud-Hollandse spelletjes, bitterballen en poffertjes.

 

Sinterklaas

Natuurlijk maken Sinterklaas en zijn pieten ook ieder jaar tijd voor een bezoekje aan de Nederlandse school in Wenen. Ze brengen ieder jaar weer veel lekkers mee en voor iedereen die lief is geweest een leuk kado!
NTC de Prater hanteert dezelfde richtlijnen die ook door de NTR (Nationale intocht Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal) worden gehandhaafd met betrekking tot het schminken van de pieten.

 

 

Belgische cultuurzaterdag

Ook buiten de reguliere lessen wordt er aandacht besteed aan de Belgische en Vlaamse cultuur: we hadden al een cultuurzaterdag met als thema Belgie waarbij kennis gemaakt werd met verschillende striphelden en Belgische lekkernijen. Ook werd er op een leuke en speelse manier kennis gemaakt met het werk van Paul van Ostaijen. Daarnaast mogen natuurlijk wafels en Belgisch bier voor de ouders niet ontbreken.

 

Kinderboekenjury 

Groep 4 tot en met 8 doen mee aan aan de Kinderboekenjury. Dit project trappen we feestelijk af op de tweede cultuurzaterdag van het jaar. Kijk voor meer informatie hierover op kinderjury.nl.

 

Kerstkaarten schrijven

Kerstkaarten schrijven aan opa en oma of ooms en tantes in Nederland.