Nederlandse en Vlaamse cultuur

Het onderhouden van de connectie met de Nederlandse en Vlaamse cultuur is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Zowel tijdens de reguliere lessen als op de cultuurzaterdagen komt dit goed aan bod. De traditionele Nederlandse en Vlaamse feestdagen, zoals Sinterklaas, worden op de cultuurzaterdagen gevierd. Iedere cultuurzaterdag heeft een ander thema.

De cultuurzaterdagen (7 per schooljaar) vinden plaats op de American International School.

Hieronder een greep uit ons aanbod.

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek trappen we altijd feestelijk af op de tweede cultuurzaterdag van het jaar. Kijk voor meer informatie op https://kinderboekenweek.nl.

Sinterklaas

Natuurlijk maken Sinterklaas en zijn Pieten ieder jaar tijd voor een bezoekje aan de lieve Nederlandse en Vlaamse kinderen van NTC de Prater.

Kerstkaarten schrijven

Aan het einde van het jaar schrijven de kinderen hun zelfgemaakte kerstkaarten aan opa en oma, ooms en tantes of andere familieleden in Nederland en Vlaanderen.

Vlaamse cultuurzaterdag

In het voorjaar vindt er traditioneel een Vlaamse cultuurzaterdag plaats waar de leerlingen na een heerlijk Nederlands/Vlaams voorleesontbijt kennis maken met Vlaamse kunst en cultuur. Zo werd er reeds op speelse wijze kennis gemaakt met diverse Vlaamse verschillende striphelden, Belgische lekkernijen en het werk van dichter Paul van Ostaijen.

Koningsdag

Koningsdag is een feestelijk onderdeel van het lesprogramma van NTC de Prater. Ook in Wenen wordt dit Nederlandse feest uitbundig gevierd, compleet met rommelmarkt, oudhollandse spelletjes, bitterballen en poffertjes.