Waar en wanneer

De leerlingen van groep 1a en 2a les hebben les op dinsdagmiddag en de overige leerlingen op donderdagmiddag, van 15.30 – 18.00 uur.

Het NTC De Prater heeft geen eigen schoolgebouw. De reguliere lessen vinden normaliter plaats op de Vienna International School (VIS).

Virtuele lessen

In verband met de COVID-19 maatregelen kunnen wij als vereniging momenteel alleen virtuele lessen aanbieden. Iedere groep krijgt op de gebruikelijke lesmiddagen les via Zoom. Om de kinderen niet te overbelasten, zijn de lessen beduidend korter dan gebruikelijk. Bovendien volgen de kleuters de lessen in groepen van maximaal 3 kinderen.

Alternatieve locatie reguliere lessen

Het huidige schooljaar zijn we gestart op een alternatieve locatie, omdat de VIS alle naschoolse activiteiten (waaronder ook de Nederlandse lessen) geschrapt heeft vanwege de pandemie. Zodra het weer mogelijk is, vinden de reguliere lessen plaats op onze alternatieve leslocatie: The Student Hotel.

Locatie reguliere lessen (schooljaar 2020/2021)

The Student Hotel Vienna
Nordbahnstraße 47
1020 Wenen

The Student Hotel is zeer centraal gelegen en goed te bereiken met de metro en de tram:

Metro U1 of U2 naar Praterstern – 5 minuten lopen,
Tram 5 naar Nordbahnstraße – stopt voor de deur.

Er is een ruime parkeergarage onder het hotel en daarnaast kan er in de omliggende straten geparkeerd worden. Parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Locatie cultuurzaterdagen

De cultuurzaterdagen (7 keer per jaar) vinden plaats op de American International School (AIS):

AIS
Salmannsdorfer Straße 47
1190 Wien